Gyurcsány: "azt kértem, védjék meg a tévét"

Infostart
2006. szeptember 19. 02:53
A miniszterelnök felszólította a felelős politikai tényezőket, hogy tegyék világossá: a radikális utcai megmozdulás semmilyen politikai vitára nem megoldás.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, a vélemény elmondása nem egyenlő az erőszakkal, és arra kérte a tüntetőket, hogy ne engedjék a rendzavarást.

"Az utca nem megoldás, hanem konfliktust okoz és válságot teremt. Az a dolgunk, hogy ezt a konfliktust csökkentsük és a válságot megelőzzük" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A TV2 adásában a kormányfő azt mondta: az elsődleges felelősök a rendbontók, akik nem tartoznak a demokratikusan véleményüket nyilvánító tüntetőkhöz.

Hozzátette: azok is felelősök, akik az elmúlt hetekben azt mondták, radikálisan kell megoldani a helyzetet, ha kell, neki kell menni a kormánynak.

Mindannyiunkat felelősség illeti, mert a rendszerváltozás óta túl sok hazugság halmozódott fel - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc kritizálta a rendőrség tevékenységét is. Azt mondta: arra kérte a hatóságokat, hogy mindenképpen védjék meg a Magyar televízió épületét.

A kormányfő megfogalmazása szerint "iszonyatos a kihívás" és a Magyar Televízió székházánál zajló eseményeknek a rendőrség "enyhén szólva is nem az ura".

A kormányfő elmondta: Sólyom László köztársasági elnököt és Szilvásy György kancelláriaminisztert is értesítette az éjszaka folyamán.