A szakszervezetek elutasítják az utcai erőszakot

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 19. 13:36
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöksége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) is elfogadhatatlannak tartja és elutasítja az utcai erőszakot.

Elkötelezettei vagyunk a demokráciának, kiállunk értékei mellett - fogalmaz az MSZOSZ elnöksége egy, a távirati irodának eljuttatott állásfoglalásban, amelyben alapvető értéknek nevezi a politikai, és gazdasági stabilitást.

Az MSZOSZ elvárja, hogy a politikai erők a legrövidebb időn belül üljenek tárgyalóasztalhoz, és jussanak közös megegyezésre a munkavállalók, a lakosság érdekében. Kizárólag a tárgyalások, a megegyezések hoznak valódi megoldásokat - hangsúlyozza az elnökségi állásfoglalás.

A SZEF közleményében felszólítja a kormányt, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel azonnal kezdjen tárgyalásokat a közszféra szakszervezeteivel a közszolgálatok normális működésének feltételeiről.

Úgy vélik, a mostani események is igazolják és megerősítik a SZEF régóta hangoztatott álláspontját, miszerint a társadalom nem nélkülözheti a jól működő közszolgálatokat. Az ehhez szükséges feltételek megteremtése a kormány felelőssége.