A Magyar Televízió feljelentést tett

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 19. 11:29
A Magyar Televízió büntető feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az épületben hétfő éjszaka keletkezett súlyos károk miatt - közölte az intézmény szóvivője.

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a Magyar Televízió az intézménynél hétfő éjszaka történtek miatt.

"Az MTV vezetése kijelenti: az intézmény sem erkölcsileg sem intellektuálisan nem szolgált rá arra az értelmetlen és brutális támadásra, amely közszolgálati feladatainak teljesítése közben érte. Visszautasítunk minden nemtelen támadást" - írja közleményében Holub Katalin.

A szóvivő szerint a televízió törvénybe foglalt kötelezettségének megfelelően továbbra is a közvélemény pártatlan, hiteles tájékoztatását tekinti alapvető feladatának.

Ezért felhívják az ország valamennyi hivatalos és civil szervezetét, hogy "segítsenek közös értékeink, közöttük a közintézmények biztonságának és működési rendjének fenntartásában".

Hétfő éjfél után huligánok áttörték a rendőrsorfalat és behatoltak az intézménybe, ahol törtek-zúztak, fosztogattak. Az MTV kénytelen volt adását beszüntetni. Előzőleg az épület előtt autókat gyújtottak és borítottak fel.