Pokorni: a kormányfő morálisan megsemmisült

Infostart
2006. szeptember 18. 07:02
Kiderült, hogy egy politikai kalandorral van dolgunk. Ez az ember morálisan megsemmisült - reagált Pokorni Zoltán arra a nyilvánosságra került felvételre, amelyen Gyurcsány Ferenc a szocialista frakciónak májusban azt mondta: "másfél évig hazudtunk". A Fidesz alelnöke szerint a szocialistáké a felelősség, nekik kell megoldást találniuk a helyzetre.

Nem az a botrány amit mondott, mert azt tudtuk - fogalmazott Pokorni Zoltán a közszolgálati televízió reggeli műsorában. A Fidesz alelnöke szerint egyrészt a kormányfő stílusa jelenti a botrányt, hiszen Magyarország miniszterelnöke nem beszélhet ilyen trágárul még a saját frakciója körében sem.

Másrészt Gyurcsány Ferenc cinizmusát találta botrányosnak a fideszes politikus. Játékszernek, eszköznek tekintette az embereket, a maga hasznát, hatalmát szolgálta szemben az ország, az emberek érdekével - vélekedett Pokorni Zoltán.

Az élet egy másik területéről hozva példát a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: egy orvosnál is megbocsáthatatlan, ha egy daganatos betegnek azt mondja, hogy nincs semmi baj, nem kell műteni. Maradhat utána orvos? - tette fel a kérdést Pokorni Zoltán.

Gyurcsány Ferenc morálisan megsemmisült, alkalmatlanná vált a miniszterelnöki poszt betöltésére - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke. Pokorni Zoltán szerint a kialakult helyzetben ugyanakkor a szocialistáké a felelősség azért, hogy megoldást találjanak.