Navracsics: a kormányoldal provokációra készül

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 18. 19:18
A Fidesz szolidaritását fejezi ki a tüntetőkkel, ugyanakkor arra kér mindenkit, hogy próbálja féken tartani az indulatokat, ne üljön fel a kormányoldal részéről tervezett provokációknak - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető, a Fidesz és a KDNP közös frakcióülésének nyilvános részén.

A politikus hangsúlyozta: szolidárisak az elkeseredett tüntetőkkel, ugyanakkor komoly a veszélye annak, hogy a becsapott emberek spontán indulatai kezelhetetlenné válnak.

Navracsics Tibor hozzátette: arra kérnek mindenkit, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel, tekintélyük latba vetésével próbálják a féken tartani az indulatokat, a spontán akciókat a törvényesség keretei között tartani, valamint a kormányoldal részéről várható provokációkat elejét venni.

A frakcióvezető kijelentette: híreik vannak arról, hogy a kormányoldal részéről provokációkat terveznek.

"Ne üljenek fel a provokációknak, ha tüntetnek, akkor méltóságteljes, nyugodt tüntetéseket kérünk" - mondta a politikus.

Navracsics Tibor arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot a politikusoktól és minden magyar embertől, akit megbántott beszédével, ugyanakkor a Fidesz frakcióvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a bocsánatkérés nem mentesíti az MSZP-t és az SZDSZ-t attól felelősségtől, hogy le kell váltaniuk a kormányt.

Navracsics Tibor hozzátette: Sólyom László köztársasági elnök - a magyar demokrácia történetében eddig példátlanul - szintén nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferencnek és a kormánynak mennie kell, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek meg kell hoznia ezt a döntést - hangsúlyozta a politikus.

"A labda ott pattog a játéktér bal felén" - mondta Navracsics Tibor.

Úgy vélte: Gyurcsány Ferenc nem kívánatos személy a politikában, mert nem felel meg a civilizációs normáknak és azoknak a demokratikus normáknak, amelyek feltételezik, hogy a viták alapja az igazmondás.

A Fidesz és a KDNP közös frakcióülésének nyílt részének elején bejátszották a miniszterelnök nyilvánosságra került beszédének egy részletét, amelyet követően Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere arról beszélt: Gyurcsány Ferenc most azzal próbálja kisebbíteni bűnét, hogy mindenkit hazugnak nevez.

A magyarok nem hazugok, a rendszerváltás nem volt hazugság, az elmúlt 16 év nem volt hazugság, Gyurcsány Ferenc a hazug - jelentette ki a politikus.