Kordonnal védik az MSZP-székházat - képgaléria

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 18. 13:36
A rendőrség kordonnal vette körül a Magyar Szocialista Párt Köztársaság téri székházát. Közben a párt elnöke kijelentette: támogatják Gyurcsány Ferencet és a miniszterelnök politikáját.

Az MSZP elnöke szerint aki eljuttatta a sajtónak a májusi frakcióülés hangfelvételét, ezzel rosszat akart tenni a miniszterelnöknek, mégis használt a magyar politikai életnek. Kitörve a hazugságspirálból végigvisszük a reformokat, amelyek a korszerű és modern Magyarországhoz vezetnek - közölte Hiller István.

"Nem állítjuk le a reformokat, nem vonjuk vissza az egyensúlyteremtő lépéseket" - szögezte le Hiller István. Úgy vélte, nem az a kérdés, ki hazudott először, hanem az, kinek van bátorsága először a hazugságokat abbahagyni. Kiemelte: a szocialista pártnak és az MSZP frakciójának van bátorsága szembenézni azzal, ami a magyar politikai életet hosszú ciklusokon át jellemezte.

Szerinte nem az a legfontosabb kérdés, kinek állt érdekében a közzététel, "de könnyű lenne megválaszolni, hallva az elmúlt időszak szocialista kampányrendezvényein a füttyögéseket, dobolást, közbekiáltásokat".

Gyurcsány Ferenc május 26-án Balatonőszödön, az MSZP-frakció zárt ülésén mondott beszédéről vasárnap került nyilvánosságra a hangfelvétel. Ebben a miniszterelnök többek között elmondta: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet".

A szocialisták vezetése nem tervezi, hogy rendőrségi feljelentést tesz, és belső vizsgálat sem indul az MSZP-frakcióban.

"Magyarországon demokratikus választásokkal létrejött parlament és parlamenti többség van. (...) A többség bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek, ebben nincs változás, a két kormánypárti frakció biztosítja a szükséges parlamenti többséget" - mondta Hiller István.