Gyurcsány-blog fórum: a világ talán leghitelesebb miniszterelnöke

Infostart
2006. szeptember 18. 10:05
Gyurcsány Ferenc blogjában is publikálta a május 26-i frakcióülésen elhangzott, és vasárnap nyilvánosságra került beszédét. A fórumon hozzászólók megosztottak: többségük kiáll a miniszterelnök mellett, sokan azonban kétségeket fogalmaznak meg.

Az egyik hozzászólót annyira meggyőzte a vasárnap este az ATV-n és az M1-en sugárzott Gyurcsány Ferenc-interjú, hogy azt írta: "ennél hitelesebb miniszterelnöke nemhogy Magyarországnak, de talán az egész világnak nem volt!"

Egy tömör megfogalmazás a többségében lévő támogató hozzászólásokkal kapcsolatban: "Működik a szoci PR apparátus..."

Egy másik véleménynyilvánító szerint Amerikában szoktak hasonló dolgokat tenni választások előtt, és talán Gyurcsány Ferenc engedte ki beszédét, "hogy aztán bűnbánatot tartva mindenki előtt szimpatikus legyen, magában pedig önelégülten mosolyogjon".

Ezzel szemben egy másik fórumozó reméli, hogy (a tüntető) csőcseléket elmossa az eső. Az illető felszólítja a miniszterelnököt, hogy valósítson meg mindent, amit elképzelt, hozzátéve: szerinte szükség lesz egy belső tisztogatásra is, valamint gesztus értékű összefogásra az ellenzékkel.

Egy másik írás végkicsengése: "Elnök úr, csalódtam önben. Egy úriember tudja, mit kell ilyenkor tenni, kérem igyon sok bort, és gondolkodjon el ezen! Köszönöm."

Mitől higgyen?

A következő hozzászóló azt feszegeti, mitől higgyen a kormányfőnek, ha a kampányban is igaznak állította be állításait; és nem kellene-e bocsánatot kérnie a benne bízó emberektől.

Egy másik fórumozó kifejti: érti a miniszterelnök balatonöszödi mondatait, azonban felteszi a kérdést: ha Gyurcsány Ferenc arról beszél, hogy legyen vége a hazudozásnak, akkor miért jön a "falmelléki 16 éve hazudik a politikai elit, és mi is annak a része vagyunk" szöveggel.

"Tessék odatartani az arcot a füllentésért járó pofonért, aztán nap mint nap mondhatja a tutit, de így, hogy politikai célok miatt megint az őszintétlen beszédet használja eszközként, ne haragudjon - vagy tudja, mit, haragudjon - nem" - fejezi be a gondolatmenetet.

Egy egyetemista beíró szintén támogatja a kormányfőt a "megélhetési kormánnyal" szemben, hozzátéve: csütörtökön megy tüntetni a tandíj ellen.

Az egyik hozzászóló csupa nagybetűvel kéri Gyurcsány Ferencet, nehogy lemondjon. Az illető hozzáteszi: ő és családja is megsínyli a megszorításokat, de érti, miért van ezekre szükség; szerinte sok magyarnak azonban még mindig az osztogató miniszterelnök kell, mert olyanok, mint az akaratos kisgyerekek.

(Az összes hozzászólást elolvashatja itt.)