Veres: a kormány nem tervez áfaemelést

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 15. 08:47
Sem az áfa emelését, sem az ingatlanadó előrehozását nem tervezi a kormány - jelentette ki a pénzügyminiszter a közszolgálati televízióban. Veres János szerint ilyen rendkívüli intézkedésekre nincs is szükség, mivel a költségvetés bevételei az első nyolc hónapban a várakozásoknak megfelelően teljesültek.

A pénzügyminiszter a közszolgálati televízióban úgy fogalmazott: ma nem ismer olyan körülményt, amely megalapozottá tenné a bevételek alulteljesítésére vonatkozó aggodalmakat, ezért sem áfaemelésre, sem az ingatlanadó előrehozására nincs szükség.

Veres János elmondta, hogy a konvergencia-programon alapuló 2007. évi költségvetés részleteit a program brüsszeli elfogadása után ismertetik. A politikus biztos abban, hogy az EU elfogadja a programot, ám arra az esetre is van forgatókönyvük, ha mégis "baj lenne vele".

A pénzügyminiszteri posztot illetően megerősítette: nem tud arról, hogy a miniszterelnök menesztené. Úgy vélte, hogy az erről szóló hírek sokat ártanak Magyarországnak a konvergenciaprogram brüsszeli elbírálása idején.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást