Orbán: alapjaiban változhat meg a politikai helyzet

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 15. 18:17
A Fidesz elnöke szerint a magyar politikai helyzet alapjaiban változhat meg az önkormányzati választásokat követően. Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz országszerte "agresszív, az országot káoszba döntő, a lakosságot terrorizáló kampánytechnikát alkalmaz".

Orbán Viktor Győrben, pártaktivisták előtt kijelentette: ha az önkormányzati választáson az emberek kifejezik egyet nem értésüket a Gyurcsány-csomaggal, akkor annak egyértelmű politikai következményekkel kell járnia.

A kormány az emberekkel akarja megfizettetni a rossz kormányzás árát. Pedig "az ország mostani állapotáért (...) a kormányzati politika, (...) a rossz kormányzati döntések felelősek" - tette hozzá.

A Fidesz elnöke szerint a kormány becsapta az embereket, mivel az országgyűlési választás előtt eltitkolta az ország valóságos helyzetét, és ezzel megakadályozta, hogy reális döntést hozzanak az emberek.

Orbán Viktor visszautasította azt a véleményt, hogy pártja sem tehetett volna más, ha kormányra került volna.

Kifejtette, hogy a Fidesz a megegyezéses politikáját tartja eredményesnek.

"A reformdiktatórikus miniszterelnöki észjárás helyett a demokratikus egyeztetések kormányzati politikáját támogatjuk" - hangoztatta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

Nyakó szerint a Fidesz terrorizálja a lakosságot

Nyakó István szocialista szóvivő szerint a Fidesz országszerte "elképesztő kampánytechnikát" alkalmaz, amellyel káoszt idéz elő, illetve terrorizálja az embereket.

"Kérdezem Orbán Viktor urat: trendi-e, hogy a Fidesz polgármesterjelöltjei nyíltan megfenyegetik a támogatásra szoruló állampolgárokat, a történelmi egyházak helyi képviselőit és a híveket, hogy ha nem nekik adják a kopogtatócédulákat, akkor megvonják tőlük az önkormányzati támogatást?" - tette fel a kérdést az MSZP szóvivője.