Hiller: Orbánt a bosszúvágy vezeti

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 14. 12:23
A Fidesz elnöke képtelen elfogadni, hogy demokratikus választáson már háromszor is vesztett - jelentette ki az MSZP vezetője. A legnagyobb ellenzéki párt szóvivője szánalmasnak és felháborítónak nevezte a politikus által elmondottakat.

Hiller István szerint Orbán Viktor cselekedeteit nem a tettvágy, hanem a bosszúvágy hajtja.

Az MSZP elnöke a volt kormányfő szerdai nyilatkozatai kapcsán szólalt fel, elsősorban a Reuters hírügynökségnek adott interjúja miatt.

Mint mondta: a Fidesz elnöke szerdán "átlépett egy határt", ami már "több, mint radikalizmus".

Hiller István úgy vélte: a magyar jobboldalnak - benne a Fidesznek - más a véleménye, mint Orbán Viktornak.

Nyugalom vagy felfordulás - összegezte az önkormányzati választások tétjét a baloldali pártelnök.

Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a demokráciát fenyegető radikalizmusról, fütyülő és ordibáló kommandókról és szélsőjobboldali jelöltek fideszes támogatásáról beszélt.

Szerinte a Fidesz a radikális kormányváltás programját hirdette meg.

Orbán Viktor és Csurka István MIÉP-elnök között már csak annyi a különbség, mint a kétértelmű és az egyértelmű kijelentések között - vélekedett Lendvai Ildikó.

Hozzátette: ezzel Orbán Viktor a "szakadék szélére érkezett".

A szocialista pártelnökhöz hasonló véleményen van Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki blogjában úgy fogalmazott: Orbán Viktor átlépte a Rubicont. Részletek itt!

Szijjártó: szánalmas és felháborító

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szánalmasnak, felháborítónak és egyszersmind szomorúnak tartja, hogy az MSZP elnöke és frakcióvezetője semmi másra nem képes, minthogy egy "régi, lejárt lemezt tesz fel", miközben mindenki számára egyértelmű: a kormány intézkedései következtében az emberek mindennapi létfenntartása kerül veszélybe.

Hiller István is egyike azoknak a politikusoknak, akik hazudtak az embereknek, és akik most egy felhatalmazás nélküli kormányzásban tevékenykednek - tette hozzá az ellenzéki politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást