23 halálos áldozat az utakon

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 10. 17:13
A hétvégén 18 közúti balesetben összesen 23-an vesztették életüket, többen, mint az elmúlt két hétvégén összesen - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a hétvégi fokozott közúti ellenőrzések vasárnapi 16 órás adatai alapján.

A hétvégén tizennyolc, halálos sérüléssel járó baleset történt, ebből nyolc úgynevezett egyjárműves, pályaelhagyásos baleset volt, amelyek bekövetkezésében más személy vagy jármű nem játszott szerepet.

Négy balesetben gyalogost ütöttek el, háromszor motorkerékpár ütközött személy- vagy teherautóval. Két olyan baleset is történt a hétvégén, amelyben ketten vesztették életüket, egy másik balesetben négy - diszkóból távozott - fiatal halt meg.

A balesetek okait vizsgálják - olvasható a rendőrségi közleményben. Mint írták: az elsődleges adatok alapján megállapítható, hogy a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszott a járművezetők figyelmetlensége, a sebesség nem megfelelő megválasztása, valamint a járművek, különösen a kerékpárok kivilágítására vonatkozó szabályok megsértése.
 
A rendőrség mostani közleményében azt írta: a halálos kimenetelű balesetek nem a fokozott ellenőrzés alá vont útszakaszokon, illetve nem az ellenőrzések ideje alatt történtek. Azokon a szakaszokon, ahol a rendőri akciókat végrehajtották, az ellenőrzések ideje alatt nem következett be halálos baleset.

Augusztus utolsó hétvégéjén nyolcan, szeptember első hétvégéjén pedig tizenhárman vesztették életüket az ország közútjain.