Demszky: visszaküldjük a Combinókat, ha újra meghibásodnak

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 9. 14:33
Amennyiben valamelyik Combino villamos a következő időszakban akárcsak 5 percre is meghibásodik, visszaküldjük a Siemensnek - közölte Demszky Gábor főpolgármester.

A főpolgármester elmondta: a Városháza kész jogi lépéseket is megfontolni a villamosok meghibásodása miatt.

Demszky Gábor hangsúlyozta: a Combinókat vissza kell vonni, ha a körúti forgalmat nem lehet velük zavartalanul lebonyolítani.

Nem számítottunk rá, hogy a világ egyik legnagyobb cégétől rendelt villamosok sorban meghibásodnak - fűzte hozzá, egyben megjegyezte, hogy a történtek miatt magyarázatot vár a Siemenstől.

"Az első nap lerobban"

A főpolgármester szerint "olyan ez, mintha lecserélnénk a családi Ladát egy megbízható német autóra és az az első nap lerobban. Aztán bevisszük a márkaszervizbe, megcsinálják, hazavisszük és megint lerobban".

"Minden nap más-más hibáról kapunk hírt, más-más indoklással. Lehet, hogy külön-külön ezek a hibák mind megmagyarázhatók valamivel, de nem magyarázatokra van szükség, hanem arra, hogy menjen a villamos" - hangsúlyozta a városvezető.

Demszky Gábor hozzátette: "vagy megcsinálják úgy, hogy zavartalanul működjön, vagy adják vissza a pénzt, amit kifizettünk érte".

A Siemens szerint eleget tesznek a szerződés feltételeinek

Farkas Szilvia, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a Combino villamosok műszaki állapota és "rendelkezésre állása" megfelel a szerződésben meghatározott feltételeknek. Különleges javítási intézkedés jelenleg nem indokolt.
A kommunikációs vezető hozzátette: a Siemens a lehetőségeknek megfelelően mindent megtesz azért, hogy egy esetleges külső hatás miatt bekövetkező üzemzavar az utasforgalomban a lehető legkisebb fennakadást okozza.

Az InfoRádió által készített Combino-összefoglalót elolvashatja erre a linkre kattintva.