A renitens Combino újra elromlott

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 8. 06:27
Ismét meghibásodott az este egy Combino villamos, ezért kivonták a forgalomból - közölte a BKV fődiszpécsere. Mezei László elmondta: a 21 óra után elindult 6 Combino egyike a Nyugati térnél vált üzemképtelenné.

Az esetről a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője - utasokra hivatkozva - elmondta: indulás előtt a csukódó ajtók közé szorult egy utas karja; a biztonsági automatika miatt azonnal visszanyíltak az ajtók, utána azonban már nem záródtak.

Vitézy Dávid szerint ez típushiba a Combinónál, valamennyi ilyen meghibásodás a biztonsági automatika bekapcsolódása után következett be.

A VEKE szóvivője hangsúlyozta: ugyanaz a szerelvény hibásodott meg, amelyet hétfőn is kivontak a forgalomból, miután többször leállt műszaki hiba miatt.

Dióda-csere

Farkas Szilvia, a gyártó Siemens kommunikációs igazgatója akkor azt közölte, hogy egy diódát kellett kicserélni, más problémát nem találtak.

Közben a gyártó azt is bejelentette, hogy - beszállítóváltás miatt - több budapesti Combino villamos hajtóművét kicseréli.

Az 54 méter hosszú villamosok augusztusban nem közlekedtek teljes üzemidőben a Nagykörúton, miután többször is probléma volt az ajtókkal. A szakemberek ezután a villamosok visszahívásáról és ellenőrzéséről döntöttek, majd a szerelvények szeptember elején álltak ismét forgalomba.

Csak negyed óráig állt

A csütörtök esti meghibásodásról a BKV szóvivője azt mondta: az ajtó megfeszülése miatt nem csukódott be a szerelvény ajtaja. A hibát a járaton utazó szerelő megjavította, a villamos így csak negyed óráig állt a Nyugati téren.

Schimmer Erzsébet cáfolta, hogy a technikai hibák miatt korlátozták az esti órákra a Combinók közlekedését.

Erre a rongálások elkerülése érdekében volt szükség - jelentette ki a közlekedési társaság szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Schimmer Erzsébet a meghibásodásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást