Exhumálták a Tiszába fulladt lány holttestét

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 7. 17:54
Exhumálták annak a 14 éves lánynak a földi maradványait, aki július 29-én Szegeden tűnt el egy szabad strandon, majd holttestét a Vajdaságban találták meg és temették el néhány nappal késobb.

Ambrus József temetkezési vállalkozó közölte: az exhumálás csütörtökön megtörtént, a földi maradványok, melyeket még a délután folyamán elhamvasztanak, már Magyarországra érkeztek.

Július 29-én két tizenéves lány Szeged belvárosában fürdött a folyóban, ám a hirtelen mélyülő parttól megijedtek és pánikba estek. Egy nő a fiatalabb - tízesztendős - gyereket kimentette, az idősebb lány azonban elmerült.

A szerb rendőrség a határ menti együttműködés alapján augusztus második hetében küldött fényképeket, amelyek egy lányról készültek, akinek a holttestét július 31-én találták meg a Tiszában, a vajdasági Martonosnál.

Az azonosítás során kiderült, hogy a képeken nagy valószínűséggel a Szegeden eltűnt lány látható. Az azóta elvégzett DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy a szegedi lányt találták meg és temették el a Vajdaságban.