Mikola: "nem erre tart a világ, szó sem lehet róla!"

Infostart
2006. szeptember 6. 05:32
Mikola István szerint továbbra sem látható az egészségügyi reform. Még mindig koncepcionális vita folyik, ráadásul nem is az ellenzék és a kormány, hanem az SZDSZ és az MSZP között - hangsúlyozta a Fidesz szakpolitikusa.

"Nem látjuk az egészségügyi reformot, ez a legnagyobb gondunk" - hangsúlyozta az InfoRádióban Mikola István, aki szerint nincs semmiféle olyan szakanyag, amely "hatástanulmányokkal, számításokkal felszerelve reformanyagnak lenne nevezhető".

Az ellenzéki politikus szerint a kormánypártok között még mindig koncepcionális vita zajlik, amelyben az SZDSZ egy "latin-amerikai típusú neoliberális egészségügyi reformot akar végrehajtani".

Mikola István szerint az eddig bejelentett intézkedések csak a bevétel növelését szolgálják. Ráadásul a bevezetendő díjak az alkotmánnyal sem egyeztethetőek össze, hiszen az alaptörvény kimondja, hogy a járulékfizetés fejében térítésmentesen jár az egészségügyi ellátás - hangsúlyozta a Fidesz szakpolitikusa.

A legnagyobb ellenzéki párt a több biztosítós modellt sem támogatja. Mikola István egyenesen úgy fogalmazott: "hát nem erre tart a világ, szó sem lehet róla!"


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást