Hol vehetünk a jövőben gyógyszereket?

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 6. 14:34
A verseny kialakítását tartja a patikaalapítási liberalizáció céljának az SZDSZ. Eközben a gyógyszerész kamara úgy véli: az intézkedés veszélyezteti a biztonságos gyógyszerellátást.

Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő azt mondta: a patikaalapítási liberalizáció után javulna a szolgáltatás minősége, hosszabb nyitvatartás mellett, kényelmesebben lehetne hozzájutni a készítményekhez.

A kormánypárti politikus szólt arról is, hogy csak az olyan gyógyszerek patikán kívüli árusítását javasolják, amelyeket rutinszerűen szednek az emberek, és már régóta ismerik a hatását.

A gyógyszerészek szerint ettől nem lesz jobb

A Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke válaszában hangsúlyozta: európai tapasztalatok szerint a gyógyszertárak számának növekedése nem jelenti a szolgáltatás színvonalának növekedését.

Hávelné Szatmári Katalin hozzátette: sok országban a töredékére csökkent az ügyeletet tartó patikák száma a liberalizáció után.

A benzinkutaknál és nagyobb boltokban tervezett gyógyszerárusításról azt mondta: csak a gyógyszerészeti intézet állapíthatja meg egy készítményről, hogy az veszélytelen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hávelné Szatmári Katalin a patikán kívüli gyógyszerárzsításról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást