Gyurcsány: a következő másfél-két év nehéz lesz

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 6. 05:40
A miniszterelnök nem mer garanciát vállalni arra, hogy nem lesz fennakadás az ellátásban az egészségügyi reform végrehajtása során. Erről a szakmai vezetőknek tartott előadása után beszélt Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő a szakmai vezetőknek tartott fórumon hangsúlyozta: az átalakulás fontos feltétele, hogy az intézményrendszer működőképességét fenn kell tartani, de azt is közölte, hogy nem tud garanciát vállalni arra, hogy nem lesz fennakadás.

Gyurcsány Ferenc a kórházszövetség elnökének kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: a következő másfél-két év nehéz lesz.

Korábban Golub Iván arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nyári megszorító intézkedései 20-25 százalékos veszteséget okoznak a kórházaknak, ami veszélyezteti az ellátást.

Gyurcsány Ferenc az orvosok fizetéséről szóló felvetésekre reagálva azt mondta: a kormány nem tud több pénzt adni a traumatológusok bérének emelésére, de az ügyeleti díjak megfelelő rendezését szolgáló jogszabály - a tervek szerint - az év végére elkészül.

A kormányfő szólt arról is, hogy a parlament még nem döntött a kötelező kamarai tagság eltörlését célzó javaslatról, így arról még lehet tárgyalni.