Egynapos magánsebészeti központ nyílt

Infostart
2006. szeptember 4. 10:09
A teljes közép-dunántúli régiót ellátó Egynapos Sebészeti és Rehabilitációs Központ nyílt Várpalotán. A magántulajdonban működő centrumban a többi között térd- és sérvműtéteket végeznek a társadalombiztosítás keretében, amelyhez plusz szolgáltatásokat lehet vásárolni.

A magántulajdonban működtetett intézmény igazgatója az InfoRádióban elmondta: Várpalota kedvező adottságokkal rendelkezik, mivel közel van a veszprémi és székesfehérvári megyei kórház.

Ezeknek a nagy kórházaknak két kiegészítő tevékenységre van szükségük, az egyik a költséghatékony és jól szervezhető egynapos sebészet, a másik a krónikus ellátás - tette hozzá Rácz Tamás.

A fej-nyaksebész szerint ez utóbbi a nagy kórházaknak azért előnyös, mert így hamarabb tudnak helyet biztosítani a bonyolultabb műtéteknek, mivel tudják hova átadni a megműtött betegeket, gyorsabban felszabadul a hely.

Az egynapos sebészet keretében a testüregbe nem hatoló térdműtéteket, sérvműtéteket végeznek; valamint hamarosan már epekőkivételt és kisebb nőgyógyászati műtéteket is vállalnak.

A kórházban a területi ellátás keretében kezelt betegek továbbra is térítésmentesen, társadalombiztosításuk keretében vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Fizetés igény és pénztárca szerint

Az új, 120 ágyas pavilonban a rehabilitáció keretében stroke utáni mozgásszervi-, valamint traumatológiai betegek rehabilitációjával foglalkoznak. A veszprémi onkológiai központ működése után az onkológiai rehabilitáció is képbe kerül.

Az intézményben a rehabilitációt különböző szintű és felszereltségű szobák szolgálják; vannak a csak a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások, emellett van egy köztes és egy emelt szintű ellátás. Ezt mindenki az igényei és persze a pénztárcájának megfelelően veheti igénybe.

Ez egy önerős és banki hátterű beruházás, 15 év alatt meg kell térülnie - fűzte hozzá Rácz Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást