Az MSZP nem akar újabb testületet

Infostart
2006. szeptember 3. 18:24
Az MSZP örült volna, ha a Fidesz megosztja a közvéleménnyel a helyhatósági rendszer megújításaival kapcsolatos elképzeléseit, ha már önkormányzati kampánynyitó rendezvényt tartott vasárnap - mondta az szocialisták szóvivője az InfoRádióban.

"Annak örülünk, hogy a Fidesz aktivistáit Orbán Viktor most nem hívta fel törvénysértésre. Örültünk volna, ha arról is biztosítja a hallgatóságot és a közvéleményt, hogy nem lesz újabb adatlopás az MSZP szerveréről és Magyar Vizslákkal sem árasztják el a postaládákat" - fogalmazott Nyakó István.

Kósa Lajos debreceni polgármester a kampánynyitón azt a javaslatot tette, hogy jöjjön létre egy testület, amelyet a kormánypártok bevonnak a jövő évi költségvetés vitájába.

"Szeretném felhívni a Fidesz vezetőinek a figyelmét, hogy ma van egy testület az országban, amely dönt arról - ha áttételesen is -, hogy kik és milyen módon nyújthatnak be költségvetést, kik és milyen módon fogadhatják el vagy vétózhatják azt meg. Ennek a testületnek a tagjai maguk a választópolgárok" - mondta az MSZP szóvivője.

Hangsúlyozta: a választópolgárok azok, akik tavasszal úgy döntöttek, hogy a parlament következő négy évben MSZP-SZDSZ-többségű legyen.

"Ez a kormány terjeszti be a költségvetést, a képviselők pedig azok, akik elfogadják vagy elutasítják azt. Ez az a testület, ahová Orbán Viktornak is gyakrabban kellene járnia, elmondhatja ott az országgal kapcsolatos elképzeléseit, megfogalmazhatja gondolatait a költségvetésről, és ha neki nem tetszik, el is utasíthatja" - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyakó István, az MSZP szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást