A pedagógusok sztrájkolhatnak a nettó bércsökkenés miatt

Infostart
2006. szeptember 3. 20:27
A pedagógusok még nem döntöttek arról, hogy sztrájkolnak-e az önkormányzati választás után, ha a kormány hozzáállása nem változik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Kerpen Gábor elsősorban a pedagógusuknak külön térítés nélkül elrendelhető heti két plusz órát kifogásolta.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője emlékeztetett arra, hogy most az Alkotmánybíróság előtt van az ügy, miután az érdekegyeztetéseken nem sikerült akaratukat érvényesíteni, a kormány pedig a sztrájkbizottsági felhívásukról nem tárgyal.

Októberre az eseményeket eddig kevésbé követő kollégák is megtudják, hogy mi az, amit le akartak velük nyeletni. Többletmunka és nettó bércsökkenés várhat a pedagógusokra - hangsúlyozta Kerpen Gábor, aki hozzátette, hogy sztrájk esetén belülről be kellene zárni az óvodát és az iskolát.

Egyelőre azonban nem tervezik a munkabeszüntetést, ez csak októbertől kerülhet szóba.

A PDSZ elnöke rendkívül aggasztónak ítélte, hogy a legképzettebb középiskolások közül egyre kevesebben ítélik vonzónak a pedagógusi pályát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást