Veres: 2009-ig biztos nem lesz adócsökkentés

Infostart
2006. szeptember 2. 14:03
Legkorábban 2009-ben lehet szó adócsökkentésről Magyarországon - közölte a pénzügyminiszter. Veres János az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: a Fidesz állításával ellentétben az önkormányzati választások után nem jelentenek be újabb megszorításokat.

A szocialista politikus úgy vélte: az állami bevételek növekedésének és a kiadások csökkenésének hatása leghamarabb az első lezárt év, azaz 2007 végén lesz érezhető.

Veres János szerint legkorábban 2009-ben lehet majd enyhíteni a megszorításokon, a tervek szerint ugyanis ekkora érhető majd el a 3 százalékos államháztartási hiány.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy most még nagy a bizonytalanság, így felelőtlenség lenne részletekbe menni egy esetleges jövőbeni adócsökkentésről.

A pénzügyminiszter cáfolta a Fidesz azon állítását, miszerint a konvergenciaprogram megszorító intézkedéseinek egy részét csak az önkormányzati választások után hozza nyilvánosságra a kabinet. Szerinte a már meghozott intézkedések meghozzák a kívánt hatást.

Veres János az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy az Európai Uniónak benyújtott dokumentum hiteles és reális számokat tartalmaz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Veres János a megszorításokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Veres János az esetleges adócsökkentésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást