Mikola: "ebből lesz aztán akkora cirkusz, amit élve nem lehet megúszni"

Infostart
2006. szeptember 2. 16:27
A gyógyszerforgalmazás liberalizációja döbbentette meg leginkább a Fideszt - mondta a legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa. Mikola István az InfoRádióban elképesztőnek nevezte, hogy az egészségügyi reformot a kormány egy fizetős technika bevezetésévé alacsonyította.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint nem származik többletbevétel a vizitdíj bevezetéséből, mert a bonyolult adminisztráció bőven felemészti a bejövő összegeket.

Mikola István szerint igen kockázatos a gyógyszerforgalmazás liberalizációja, amelynek keretében a nem vényköteles szereket a gyógyszertárakon kívül is lehet árulni. A Fidesz képviselője úgy véli, hogy ezzel veszélybe kerülhet a gyógyszerbiztonság.

"Nem értjük, hogy miért kell kivinni a gyógyszereket a plázákba. Belátjuk, hogy ez egy óriási üzlet egyeseknek..., de ezt hazardírozásnak tartjuk" - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus szerint óriási felháborodást vált ki, ha a konvergeciaprogramnak megfelelően bezárják a kisvárosi kórházak egy részét.

"Ebből lesz aztán akkora cirkusz, amit élve nem lehet megúszni" - fogalmazott a fideszes képviselő.

Mikola István kaotikusnak nevezte a bevezetésre váró intézkedéseket. Példaként említette, hogy a háziorvosok díjtételeit akarja csökkenteni a kabinet, miközben az egyik legfontosabb cél az alapellátás megerősítése lenne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást