Demszky: százötven kilométer út újult meg eddig az idén

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 2. 15:30
Elkészült a 150. kilométer felújított út a fővárosban, ezzel megvalósult a Fővárosi Önkormányzat ez évre tervezett útfelújítási programjának kétharmada - jelentette be Demszky Gábor szombati sajtótájékoztatóján. Az útfelújításokkal várhatóan november végére készülnek el teljesen.

"Mindent megteszek, hogy 2007 végére a fővárosi úthálózat európai színvonalú legyen" - mondta Demszky Gábor, hozzátéve: még 200 kilométernyi útszakasz felújítására van szükség az idei program befejeztét követően.

A 2005-ben indult Podmaniczky-program keretében három év alatt megújul a fővárosi kezelésű utak negyven százaléka. A főváros a kormány támogatásával együtt 21,1 milliárd forintot költ az utakra: a főváros 12,3 milliárd forintot, a kormány 8,8 milliárdot fordít útrekonstrukcióra; kátyúzásra 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az idén elkészült 150 kilométer útfelújítás csaknem másfél millió négyzetmétert jelent: több mint 33 ezer tonna aszfaltot építettek be, mintegy négyezer ember és nyolcszáz munkagép dolgozott a felújításokon.

A tíz kivitelező több mint ezerötszáz helyen végzett akadálymentesítést, és négyszáz új buszmegálló épült.