Nyomozás a régészeti ásatások ügyében

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 30. 11:07
Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az M5-ös autópálya nyomvonalán lezajlott régészeti ásatásokkal összefüggésben.

Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a nyomozás a Csongrád megyei közgyűlés feljelentése alapján kezdődött, és azt az elfogultság elkerülése érdekében folytatják Kecskeméten.

A közgyűlés azután tett feljelentést, hogy a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatóját elbocsátották az intézményben felderített gazdálkodási szabálytalanságok miatt.

A fegyelmi bizottság vizsgálata megállapította, hogy a múzeum és a Nemzeti Autópálya Rt. között az M5-ös autópálya nyomvonalán elvégzendő régészeti munkálatokra kötött szerződéssel összefüggésben több visszaélés is történt.

A régészeti munkálatokat végző Arch-homo 2003 Kft. vezetője, Dobosi Csaba Mihály szerint a fegyelmi eljárás téves megállapításokon alapult.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a szakértői vizsgálatok miatt a nyomozás még hónapokig elhúzódhat.