"Gányolás folyik a fővárosban"

Infostart
2006. augusztus 30. 11:42
Szálka Miklós, a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának ellenzéki alelnöke megrökönyödve tapasztalta, hogy több ponton is felbontották a tavaly felújított Városmajor utcát. Az útburkolat valódi helyreállítása helyett pedig csak a lyukak betömködése, egyszerű "gányolás" folyik.

Szálka Miklós az InfoRádiónak elmondta: állítólag a csatornázási művek végez garanciális javítást. Ennek keretében azonban a munka végeztével nem szegélytől-szegélyig állítják helyre a burkolatot, ami a leginkább megközelítené az eredeti állapotot, hanem egyszerűen betömik a lyukakat és kész.

A fővárosi önkormányzat szakbizottságának ellenzéki alelnöke azt is kifogásolja, hogy nem rétegenként állítják helyre a burkolatot, csak betömik a lyukakat, mint a kátyúknál.

Szálka Miklós szerint elfogadhatatlan ez a gyakorlat, és biztos, hogy az első útburkolati problémák ezeken a helyeken jelentkeznek majd.

"Tiszta gányolás, ami történik" - hangsúlyozta a bizottsági alelnök, megjegyezve, hogy Budapesten nem ez az egyetlen hely, ahol ez megtörténik.

A főpolgármesteri hivatal sajtóirodáján nem kívántak reagálni Szálka Miklós nyilatkozatára. Megerősítették, hogy az utat csatornaproblémák miatt bontotta fel újra a kivitelező, aki garanciális javítást végez.

Ezen kívül csak annyi mondtak, hogy a munkát csütörtökön befejezik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást