Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Az ál Zöld Könyv ál társadalmi vitája\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Védegylet az egészségügyi miniszter, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezete pedig az egész kormány lemondását követeli az egészségügyről szóló Zöld Könyv miatt.

A Védegylet szerint az egészségügyről szóló Zöld könyv nem szakmai, hanem politikai marketingkiadvány, amelyben a rendszerszintű átalakítás szándéka csak nyomokban található meg.

Solymosi Tamás orvos, az ökoszervezet egészségügyi munkacsoportjának vezetője szerint a Zöld Könyvnek már az alapgondolata is hibás.

A Védegylet szerint sokan elesnek majd jó néhány kezeléstől az új rendszerben, amelyben veszélybe kerül majd a kistelepülések járóbeteg- és gyógyszerellátása is.

Megemlítették, hogy a Zöld Könyv egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a kormányzat 20 százaléknyi forrást von ki az egészségügyből.

Első lépésként Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását követeli a szervezet - mondta.

Az egész Gyurcsány-kormány távozását várja el Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki 20 érdekképviselet vezetőjével együtt egy Sólyom László köztársasági elnöknek írt nyílt levélben tiltakozik a Zöld Könyv ellen, annak visszavonását követelve.

Õk is hiányolják a megelőzést a dokumentumból, amelyet alkotmányellenesnek, és az egész egészségügy privatizációját előkészítő hazugsághalmaznak tartanak.

"Az ál Zöld könyv ál társadalmi vitájának azért nincs semmi értelme, mert a 2006. augusztus 25-én megjelent, úgynevezett vitaanyag, amelyről nincs vita: a konvergenciaprogram szóról szóra megismétli már eldöntött tényként a javaslatokat" - mondta az InfoRádióban.

A Zöld Könyv ellen tiltakozó szervezetek szerint az első feladat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár modernizálása és fejlesztése kell, hogy legyen.