Hétszer figyelmeztettek az augusztus 20-ai viharra

Infostart
2006. augusztus 29. 07:29
Hétszer küldött figyelmeztetést a közelgő viharról Csonka Tamás ügyeletes meteorológus az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak augusztus 20-án. Ezek szerint szó sincs arról, hogy csak egy darab e-mailt kapott volna a katasztrófavédelem - olvasható a Magyar Nemzetben.

Elloptak 150 forgatási kazettát, két lapmonitort és egy fényképezőgépet a fóti filmgyári telep vágószobájából, ahol az angol BBC televízió új produkcióját, a 13 részes Robin Hoodot készítették - közli a Népszabadság az Index híre alapján. Csak találgatni lehet, vajon zsarolás vagy egyéb szándék húzódhat meg a hazai forgatások történetében példátlan akció mögött.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben. Rendőrségi források szerint erőszakos behatolásra utaló nyomokat nem találtak a filmtelepen. Szinte biztos, hogy a tetteseknek voltak belső kapcsolataik. Nem kizárt, hogy az ügy szálai túlmutatnak az országhatáron.

Hétszer küldött figyelmeztetést a közelgő viharról Csonka Tamás ügyeletes meteorológus az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak augusztus 20-án - olvasható a Magyar Nemzetben. A szakember a greenfo.hu internetes portálon közzétett beszámolójában azt írja, hogy fél hét után 10 perccel, tehát közel két és fél órával a tűzijáték előtt tájékoztatót küldött az OKF-nek, amelyben már országos képet adott a viharról. Tehát szó sincs arról, hogy egy darab e-mailt kapott volna az OKF, hiszen a 19 óra 39 perckor küldött piros jelzésű riasztás már az utolsó mozzanat "egy megerősítés" volt - szögezte le a meteorológus.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy komoly aggályokkal várják az Európai Unió számos országában a szeptember végén esedékes brüsszeli döntést Románia és Bulgária csatlakozásának időpontjáról. Szófiai adatok szerint csaknem 200 ezer bolgár várja ugrásra készen a lehetőséget, hogy a csatlakozás utáni első két-három évben külföldön próbáljon szerencsét. Néhány más jel mellett ez is azt valószínűsíti, hogy a két balkáni országgal szemben még azok is élnek a korlátozás jogával, amelyek két éve rögtön nyitottak. A magyar kormány csak az év végén dönt, hogyan szabályozza majd 2007. január elsejétől Románia és Bulgária munkavállalóinak beáramlását.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy az Európai Bizottság most kiadott iránymutatása szerint a kozmetikumok gyártóinak - illetve importőreinek - megfelelő információkatt kell közzétenniük a készítmények összetételéről, azok várható hatásairól, hogy a fogyasztó ezek ismeretében dönthessen az esetleges kockázatok vállalásáról. A szóban forgó adatok közzététele elsőbbséget élvez a gyártmányok összetételéhez fűződő szellemi tulajdonjogok védelmével szemben. Az iránymutatás szerint a készítmény csomagolásán fel kell tüntetni azt a telefonszámot vagy címet, amelyen a fogyasztó kérdéseket tehet fel, valamint meg kell jelölni, hogy a vevő mely honlapon teheti közzé észrevételeit.

Az Üllői út mellet fekvő dél-pesti, illetve pestszentlőrinci lakótelepek, lakóövezetek ingatlanpiaci folyamatairól számol be a portfolió.hu internetes oldal. Az írásból kiderül: egy 35 négyzetméteres lakás ára a tizennyolcadik kerületben 6,5 millió forint, a tizedik kerületben pedig 8-8,5 millió forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást