Egy hónap múlva már lesz fejlesztési tervünk

Infostart
2006. augusztus 28. 15:19
Egy hónap múlva kerül a kormány elé a második Nemzeti Fejlesztési Terv végleges változata, amelyet október elsején nyújtanak be az Európai Uniónak. A fejlesztési kormánybiztos az InfoRádiónak azt mondta: az NFT 2-ről szeptember 19-én politikai vitanapot tartanak a Parlamentben.

A konvergencia programban véglegesített makrogazdasági pálya és az abban vázolt gazdasági folyamatok képezik az alapját a második Nemzeti Fejlesztési Tervnek.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint rövid távon mindenképpen van ára az egyensúlyi pályára való visszatérésnek. Bajnai Gordon az InfoRádiónak azt mondta: az államreformmal, a fejlesztéspolitikával és a kiigazítással együtt lehet megteremteni az egyensúlyt.

Az NFT 2. társadalmi vitája augusztus elseje óta zajlik, a régiókkal pedig másfél héttel ezelőtt kezdték el a konzultációt. Jelenleg a civil és más érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetnek. Bajnai Gordon kormánybiztos szerint ez szeptember 14-ig tart.

A programról szeptember 19-én a Parlamentben is vitáznak, a végleges változatot pedig várhatóan szeptember 27-én hagyja jóvá a kabinet. A végleges Nemzeti Fejlesztési Tervet a kormány október elsején nyújtja be az Európai Uniónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást