eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

"Mintha a kormány elsunnyogná az 56-os megemlékezést"

A Terror Háza főigazgatója szerint az ország nem készül fel megfelelően az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának méltó megünneplésére, ez pedig a kormány alkalmatlanságát mutatja.

Schmidt Mária elsőként július 11-én beszélt arról az InfoRádióban: úgy látja, mint ha a kormány elsunnyogná a megemlékezést, és annak előkészítését.

Azóta másfél hónap telt el, de továbbra sincs információ arról, hogyan ünnepli meg az ország az évfordulót. Schmidt Mária, immár október 23-a előtt két hónappal csak saját szavait tudja ismételni.

Szerinte a közöny és a hallgatás jellemzi az országot, ahelyett, hogy az emberek "ünneplőbe öltöztetnék szívüket".

A történész elmondta, hogy a kabinet 1,7 milliárd forintot különített el az ünnepségekre, és az egész összeget annak a cégnek adná, amelyik elnyeri azt a rendezvények lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázaton.

Szeptember elején lesz információ

Az InfoRádió az ügyben megkereste a kormányszóvivőt is, ő azonban addig nem akart részleteket elárulni, amíg nem zárult le a közbeszerzési eljárás.

Danks Emese annyit mondott: a programokat már elkezdték szervezni, ezekről azonban bővebben csak szeptember elején ad felvilágosítást.

Hozzátette: október 22-én az Operaházban Sólyom László köztársasági elnök mond beszédet, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig 23-án, a Parlamentben tart megemlékező beszédet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×