Súlyos testi sértéssel is vádolják Tasnádit

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 25. 14:56
Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint felbújtó vádolja az ügyészség Tasnádi Pétert - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila elmondta: az ügyészség kérte, hogy a vádiratot küldjék meg egyesítésre a Fővárosi Bíróságnak a két rendbeli emberölés kísérlete miatt Tasnádi ellen zajló perhez.

A most benyújtott vádirat szerint egy ismeretlen személy Tasnádi Péter megbízása alapján annak anyósát sósavval öntötte le.

Az ismeretlen elkövető 2003. február 17-én felkereste a nőt otthonában és amikor meggyőződött személyazonosságáról, leöntötte a maró folyadékkal. A tettes azonban célt tévesztett, majd elmenekült a helyszínről. A nő megsérült a támadásban.

Tekintélyes lajstrom

Tasnádi Péter jelenleg előzetes letartóztatásban van, csak ebben az évben már több vádiratot nyújtottak be ellene.

Idén február 9-én a Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben emelt vádat. A vádirat szerint Tasnádi Péter utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel több autót.

Május elején ugyancsak a Fővárosi Főügyészség emelt vádat Tasnádi ellen. A vád szerint Tasnádi meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát.

Augusztus elején a Budakörnyéki Ügyészség nyújtott be vádiratot Tasnádi Péter és három társa ellen élet elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt.