Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sehogy nem lehet megúszni a nagyobb fűtési számlát?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hiába próbálkoznak sokan fa- és széntüzeléses megoldással elkerülni a magasabb téli gázszámlát, az áremelés ezeket a fűtöanyagokat sem kerüli el - írja a Népszabadság. Lapszemlénk.
A gáz árát követi a szén és a fa ára is

A Népszabadság arra figyelmeztet, hogy a gázár és az áfa emelése miatt hiába próbálkoznak sokan ismét a fa- és széntüzeléssel, az áremelések ezeket a fűtőanyagokat sem kerülik el.

A fa és a szén vevői között a szegények és a gazdagok egyaránt megtalálhatók. Az egyik véglet az, aki a márványkandallójába veszi a fát, a másik pedig az önkormányzati utalvánnyal szatyornyi tételt vásárol.

A házelnök csak felhívta a figyelmet?


A Magyar Nemzet azt írja: Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke visszautasítja, hogy egy salgótarjáni sajtóbeszélgetésen fenyegetően befolyásolta volna a helyi választópolgárokat az MSZP polgármesterjelöltjének támogatására.

A lap szerint Szili Katalin kijelentése így hangzott: "A választópolgárok el tudják majd dönteni, melyik jelölt mögött áll olyan erő, amely garantálhatja a fejlesztési forrásokat, a munkahelyteremtést."

A Fidesz szerint ez a mondat bizonyítja, hogy a szocialisták aljas eszközökkel próbálják befolyásolni a választások eredményét.

Kevesebb külföldi vásárló

A Világgazdaság összefoglalója szerint az idén az első fél évben kevesebb ingatlant vásároltak a külföldiek Magyarországon, mint tavaly. Akik vásárolnak - elsősorban írek, britek és spanyolok - döntően befektetési szándékkal teszik.

Népszerű a külföldiek körében a Balatont övező vidék, ahol leginkább nyaralókat, nagyobb telkeket vesznek hollandok, illetve a Németországból visszatelepülők.

Kamatadó: tisztázódtak a részletek


A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy csütörtökön még akadt bank, amelyik arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy a külföldi befektetési jegyek közül csak az ezen a héten vásároltakat nem terheli a kamatadó.

Pedig a bankok már megállapodtak a szaktárcával: ezekben az esetekben mindig a megbízás időpontját kell alapul venni, így a külföldi befektetési jegyek adómentes jegyzésére még augusztus 31-én is lehetőség van.

Félnek a piacok a hétfői inflációs jelentéstől

A Portfolio.hu piaci forrásokra hivatkozva állítja, hogy az MNB-ben a jövő évi inflációval kapcsolatban 8 százalék körüli értékek is elhangoznak. A kormány által bemutatott konvergenciaprogram jövőre 6,2 százalékos átlaggal számol.

Mindenesetre a piac negatívan reagál: lassan ismét 280 forintot kell adni egy euróért, az 5-10 éves papírok hozama pedig 8 százalék körüli. Utoljára július elején, a Gyurcsány-csomaggal kapcsolatos negatív információk tornázták így fel a hozamokat.