Csak kisebb problémák a lőtértűznél?

Infostart
2006. augusztus 25. 15:13
Csak kisebb hiányosságokat tárt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság most lezárult egyik vizsgálata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lőterén, ahol az augusztus 8-án keletkezett tűzben három tűzoltó vesztette életét.

Erdős Antal parancsnok-helyettes az InfoRádióban elmondta: most az alagsori létesítmény tűzvédelmi előírásainak betartását ellenőrizték, a hatósági tűzvizsgálat eredménye várhatóan csak szeptember első hetére készül el.

Az ezredes elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy a lőtér nem tartozott a fokozottan tűzveszélyes kategóriába, ezért erre nem is készült tűzoltási terv.

Közlése szerint a lőtéren alapvetően minden megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában működött, csak azt lehetett kifogásolni, hogy a többi között különböző tárgyak, például bútorok akadályozták a menekülést a helyiségből.

Erdős Antal hozzátette: a másik vizsgálatnál ellenőrzik majd a tűzoltás, a mentés végrehajtásának szakszerűségét, a parancsnoki tevékenységet, valamint a halálesetek, sérülések okait és körülményeit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást