Van jobb a kormány Zöld könyvénél?

Infostart
2006. augusztus 24. 06:51
A vizitdíj osztja meg leginkább a szakmát és a lakosságot a kormány egészségügyi Zöld könyvének társadalmi vitájában - közölte az egészségügyi tárca államtitkára. Horváth Ágnes elmondta: a reformelképzelésekről telefonon és e-mailen több mint ezren fejtették ki a véleményüket. A hozzászólók többsége abban egyetértett, hogy biztosítás elvű egészségügyre van szükség.

A július végén bemutatott szakmai anyagról 800-an az egészségügyi tárca ingyenesen hívható telefonszámán, 400-an pedig e-mailben fejtették ki véleményüket. Volt, aki a saját maga által megírt Zöld könyvet ajánlotta a minisztériumi felső vezetés figyelmébe - mondta a tárca államtitkára.

Horváth Ágnes közölte: a többség egyetértett a biztosítási elvű egészségügy megvalósításával, azonban a vizitdíj kérdésében megosztott volt a szakma és a lakosság is.

A gyógyszertámogatási rendszerről szólva, Horváth Ágnes hangsúlyozta: bár, a téma napirenden van, nincs még döntés arról, hogy az ingyenes gyógyszerekért kell-e fizetniük a betegeknek egy minimális összeget.

A Zöld könyv társadalmi vitája augusztus 31-én zárul le.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást