Havonta 80 kiló manikűrkészletet koboznak el Ferihegyen

Infostart
2006. augusztus 24. 10:35
A jelek szerint a repülőgéppel utazók jó része még nem készült fel arra, hogy a korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a reptereken. Még mindig sokan próbálnak szúróeszközöket felvinni a repülőkre.

A Budapest Airport Rt. szóvivőjének tájékoztatásából kiderül, hogy havonta több mint 80 kilogrammnyi szúró- és vágóeszközt (nagyrészt körömápoláshoz használt tárgyakat), valamit baseballütőt koboznak el a Ferihegyi repülőtéren.

Szollár Domokos az Egyesült Államokba induló utasokat arra figyelmezteti, hogy nemcsak a váróterembe való belépéskor, hanem a repülőgépre való felszállás előtt is átesnek egy ellenőrzésen. Ekkor a cipőjüket is le kell venniük, hogy átvizsgálhassák azt.

Aki a tengerentúlra repül, vihet fel magával kézipoggyászt a gépre, ebben azonban semmilyen folyadék, kozmetikum, szúró eszköz vagy öngyújtó nem lehet.

A Nagy-Britanniába utazók pedig csak egy egészen kicsi táskát tarthatnak maguknál a repülés ideje alatt, amelyben szintén nem lehetnek ezek a veszélyes eszközök.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást