Fidesz: maradjanak az ingyenes gyógyszerek

Infostart
2006. augusztus 24. 13:37
A Fidesz nem ért egyet egyes gyógyszerek ingyenességének megszüntetésével, mert az intézkedés a legrászorultabb embereket érintené leginkább - közölte Molnár Ágnes, a párt országgyűlési képviselője.

Az InfoRádió már korábban beszámolt arról: az Egészségügyi Minisztérium vizsgálja, hogy a térítésmentes készítményekért a betegek fizessenek-e a jövőben pár száz forintot. A tárcavezető szerinti ez ugyanis csökkentheti a gyógyszerfogyasztást.

A Fidesz szerint azonban ennek semmi más célja nem lehet, mint a hiányos gyógyszerkassza forrásainak kiegészítése. Molnár Ágnes az InfoRádióban kijelentette: a leghátrányosabb helyzetben lévő emberek terheit növelné ezzel a kabinet.

Még nincs döntés

Az MSZP egészségügyi politikusa azt mondta: nincs még döntés az ingyenes gyógyszerek megszüntetéséről. A kormányzat pedig azon dolgozik, hogy igazságosabbá tegye a gyógyszertámogatási rendszert.

Vojnik Mária az InfoRádióban azt mondta: a társadalombiztosítás nem csak azokat támogatja, akik nem tudják kifizetni a gyógyszereiket. A leghátrányosabb helyzetben lévők közgyógyellátást kapnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vojnik Mária (MSZP)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Molnár Ágnes (Fidesz)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást