eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Molnár támogatja a gyógyszerek ingyenességének megszüntetését

Az egészségügyi miniszter szerint indokolt és hatékony lépés lenne minimális térítési díj bevezetése a jelenleg ingyenes gyógyszerek esetében.

Molnár Lajos a közszolgálati televízió reggeli műsorában kifejtette: az ingyenesség növeli a gyógyszerfogyasztást, amelynek mértéke óriási Magyarországon.

A gyógyszertámogatás átalakításáról augusztus 31-ig születik döntés, amely az egészségügyi miniszter szerint hosszú távon garantálhatja a kiszámíthatóságot.

Az egészségügyi miniszter szerint olyan racionális rendszerre van szükség, amely a hatékonyabb gyógyszereket támogatja.

Biztosítás-felügyelet is lesz

A tárcavezető elmondta azt is, hogy augusztus 31-re lesz döntés a biztosítás-felügyelet létrehozásáról. Ennek elsődleges célja, hogy az a mintegy félmillió ember is fizessen járulékot, aki jelenleg ezt nem teszi meg.

Molnár Lajos lényegesnek nevezte, hogy a felügyelet ellenőrzi majd, mire használják a befizetett járulékösszeget. A biztosítás-felügyelethez tartozna a nyilvánosság garantálása is, az emberek képet kapjanak arról, melyik kórház hogyan dolgozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×