"Demszky is harakirit követhetett volna el"

Infostart
2006. augusztus 23. 13:27
A MIÉP elnöke a budapesti városvezetés leváltásának fontosságát hangsúlyozta a parlamenten kívüli párt fővárosi kampányhelyszínének megnyitóján.

Csurka István az augusztus 20-ai vihar okozta katasztrófával összefüggésben a kancelláriaminiszter felelősségére hívta fel a figyelmet, utalva arra, hogy a felelősöknek ilyen helyzetben le kell mondaniuk pozíciójukról.

A pártelnök szerint, ha ez Japánban történik, az illetékes miniszter harakirit követ el, hozzátéve: "Szilvásy úrnak is ezt kellett volna elkövetnie."

A politikus Demszky Gáborral kapcsolatban kijelentette: ő is nyugodtan harakirit követhetett volna el, mert ő volt a katasztrófa idején a polgári védelem főparancsnoka.

Csurka is elhagyná a parádét

A pártelnök hozzátette: támogatja Zsinka László, a MIÉP főpolgármester-jelöltjének kezdeményezését, amelyben a politikus a Budapest Parádé elhalasztására kéri Demszky Gábor főpolgármestert a tragédiára való tekintettel.

Csurka István úgy vélte, hogy a szabaddemokrata főpolgármestert és a kormányzó MSZP-SZDSZ koalíciót egyaránt le kell váltani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást