eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

"Az állam nem oldhat meg minden problémát"

Az állam nem oldhatja meg az emberek problémáit, csupán a megoldások feltételeit teremtheti meg - ez a lényege az SZDSZ most induló tájékoztató sorozatának, amely a pártelnök szerint az önkormányzati választási kampány fő üzenete is lesz.

Rajtad múlik címmel indítanak a szabad demokraták sorozatot, amelyben a párt öngondoskodásra sarkallja az embereket. Kuncze Gábor pártelnök az akció bemutatóján elmondta: mindenkinek rá kell ébrednie arra, hogy befolyással van a világ eseményeire.

Kuncze Gábor közölte: felnőttként kezeljük a polgárokat, olyan felnőttekként, akik a saját ügyeikben saját maguk képesek dönteni.

Az állam ne akarja megoldani az emberek problémáit azokon a területeken, amelyeken ők maguk is képesek a gondok rendezésére - tette hozzá.

Kuncze Gábor elmondta, az akciónak az önkormányzati választásokig több eleme is lesz, tervezik például az egészségügy, a gazdaság és a szabadságjogok területén is az öngondoskodás lehetőségeit ismertetni.

A pártelnök szerint bántó, hogy több politikai párt az elmúlt rendszer eszközeivel próbál élni.

A politikus azt mondta, lehet szó olimpiai aláírásgyűjtésről, Nemzeti Petícióról, vagy Nemzeti Konzultációról, a Fidesz nem nyújt érdemi megoldásokat a problémákra.

A legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője szerint az SZDSZ szereptévesztésben van. Cser-Palkovics András az InfoRádióban elmondta: Kuncze Gábor elfeledkezik arról, hogy az elmúlt őt évben ők voltak kormányon.

Nem azzal kellene foglalkozni, hogy egy ellenzékben lévő párt mit tesz és mit nem, hanem azzal, hogy miként kormányoznak ők. Nekik lehetőségük van a programjukat megvalósítani, sajnos, ebből keveset láttunk az elmúlt időszakban - mondta a fideszes képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×