Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Az állam nem oldhat meg minden problémát\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az állam nem oldhatja meg az emberek problémáit, csupán a megoldások feltételeit teremtheti meg - ez a lényege az SZDSZ most induló tájékoztató sorozatának, amely a pártelnök szerint az önkormányzati választási kampány fő üzenete is lesz.

Rajtad múlik címmel indítanak a szabad demokraták sorozatot, amelyben a párt öngondoskodásra sarkallja az embereket. Kuncze Gábor pártelnök az akció bemutatóján elmondta: mindenkinek rá kell ébrednie arra, hogy befolyással van a világ eseményeire.

Kuncze Gábor közölte: felnőttként kezeljük a polgárokat, olyan felnőttekként, akik a saját ügyeikben saját maguk képesek dönteni.

Az állam ne akarja megoldani az emberek problémáit azokon a területeken, amelyeken ők maguk is képesek a gondok rendezésére - tette hozzá.

Kuncze Gábor elmondta, az akciónak az önkormányzati választásokig több eleme is lesz, tervezik például az egészségügy, a gazdaság és a szabadságjogok területén is az öngondoskodás lehetőségeit ismertetni.

A pártelnök szerint bántó, hogy több politikai párt az elmúlt rendszer eszközeivel próbál élni.

A politikus azt mondta, lehet szó olimpiai aláírásgyűjtésről, Nemzeti Petícióról, vagy Nemzeti Konzultációról, a Fidesz nem nyújt érdemi megoldásokat a problémákra.

A legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője szerint az SZDSZ szereptévesztésben van. Cser-Palkovics András az InfoRádióban elmondta: Kuncze Gábor elfeledkezik arról, hogy az elmúlt őt évben ők voltak kormányon.

Nem azzal kellene foglalkozni, hogy egy ellenzékben lévő párt mit tesz és mit nem, hanem azzal, hogy miként kormányoznak ők. Nekik lehetőségük van a programjukat megvalósítani, sajnos, ebből keveset láttunk az elmúlt időszakban - mondta a fideszes képviselő.