Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: \"Demszky nem béljós\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Demszky Gábor nem béljós, így ha nem volt információja az augusztus 20-án közelgő viharról, nem lehet direkt módon felelőssé tenni - mondta az InfoRádiónak Tarlós István, a Fidesz által támogatott független főpolgármester-jelölt. Hozzátette: a fővárosnak ki kell dolgoznia az ilyen esetekre szóló akciótervet.

Tarlós István az InfoRádióban kiemelte: ő nem keresi a felelősöket, nincs is abban a pozícióban, hogy ezt megtegye, inkább a jövőre nézve von le következtetéseket.

"A fővárosnak olyan akcióterve, forgatókönyve nincs, amely a kiemelt tömegrendezvények esetére meghatározná pontosan: ki miért felelős, kinek mi a dolga, melyik kórházakba lehet vinni ilyenkor a sérülteket, hogy ne kelljen összevissza szállítgatni őket és várakozni" - mondta Tarlós István, hozzátéve: ha főpolgármester lesz, akkor az egyik első dolga egy ilyen akcióterv kidolgozása lesz.

A különböző szervek saját akcióterve nem elég

Az InfoRádió azon felvetésére, miszerint az illetékes szervek mind rendelkeznek saját akciótervvel egy ilyen esetre, Tarlós István kitartott a mellett, hogy szükség van egy központi fővárosi tervre is.

A főpolgármester-jelölt megjegyezte: voltak persze olyan szervek, amelyek a feladatuk magaslatán álltak vasárnap este, például a rendőrség és a mentők, de ezek nem a főváros felügyelete alatt állnak.

"Más a helyzet ha volt információja, más ha nem"

Arra a kérdésre, hogy főpolgármesterként ő mit tett volna, Tarlós István azt hangsúlyozta, hogy ez annak a függvénye, megkapja-e a megfelelő információt idejében.

"Kétségtelenül este hétkor már a fél város arról beszélt, hogy nagy vihar lesz, ettől még előfordulhat, ad absurdum, hogy a főpolgármesternek erről valóban nem volt tudomása, végül is nem béljós, ha éppen teljesen mással foglalkozott, nem tudta kitalálni, hogy estére jön egy vihar" - fogalmazott Tarlós István.

Hozzátette: "csak annyit mondok: más a helyzet, ha volt információja, más, ha nem".