Rendkívüli károk Budapesten - takarítókat toboroznak

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 21. 05:01
Rendkívül jelentős károkat okozott a vihar Budapesten - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt szóvivője. Szegedi Péter közölte: a társaság a fővárosi lakosok segítségét kéri. Eddig több száz köbméter letört gallyat és a tűzoltóság által feldarabolt fát szállítottak el; a munkát nappal is folytatják.

A budai és a pesti alsó rakpartok lezárt részein az árusítópavilonok bontása és a kármentesítés még nem fejeződött be, ezért a forgalom csak később, várhatóan hétfő délelőtt indulhat meg.

A mellékútvonalak takarítását a fő- és tömegközlekedési útvonalak megtisztítása után tudják megkezdeni.

A közterület-fenntartó vasárnap este tizenegy óra után kezdte meg a takarítást 52 gépjárművel és 400 kézi úttisztítóval, miután a rendőrség átvizsgálta az érintett területeket.

A vasárnap esti orkán erejű szél és az özönvízszerű esőzés elsősorban a budai és a pesti városrészek belső kerületeit, a Budai Várat, a Krisztinavárost, illetve a Belvárost érintette.

A közterület-fenntartó arra kéri Budapest lakosságát, hogy minél többen jelentkezzenek munkára a kerületi szolgáltatási csoportoknál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szegedi Péter, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást