eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Óradíj-megvonás és plusz adminisztráció az oktatásban?

Alkotmányossági aggályokat is felvet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az oktatási tárcának az a rendeletmódosítási terve, amely szerint nem járna óradíj azokért a kieső tanítási órákért, amelyek nem a munkavállaló hibája miatt maradnak el.

Kerpen Gábor szakszervezeti elnök példaként a tanítási idő alatt rendezett önkormányzati ünnepséget, vagy az iskolafogászatot említette.

Mint mondta, eddig az emiatt elmaradt órákat be kellett pótolni, és emellett járt óradíj arra az időre, amíg a pedagógus az orvoshoz, vagy az ünnepségre kísérte a gyerekeket. Szeptembertől a tervek szerint azonban ez az óradíj már nem járna - mutatott rá a szakszervezeti vezető.

Kerpen Gábor kifogásolta a kormányrendelet tervezetének azon pontját is, amely szerint a tanítással le nem kötött munkaidőben a feladatok ellátását külön adminisztrálni kellene. Ez a szakszervezeti vezető szerint a pedagógusok iránti bizalmatlanságot tükrözi.

"A PDSZ szükségtelennek, feleslegesnek és elfogadhatatlannak tartja a rendeletmódosítást" - jelentette ki Kerpen Gábor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×