Ünnepel a kormány és az ellenzék is

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 20. 11:40
Modern haderő kialakításáról, valamint az új katonai kultúra és szemlélet megteremtéséről beszélt a honvédelmi miniszter a Kossuth téri tisztavatáson. Szekeres Imre sikeresnek értékelte a 2 évvel ezelőtt kezdődött változást.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy magyar katonák jelenleg három földrészen látnak el békefenntartó, illetve logisztikai támogatási feladatokat.

Hozzátette: ez nemcsak szövetségesi kötelezettség, hanem nemzeti érdek is, mert a nemzetközi terrorizmus megerősödése kihat a magyar állampolgárok biztonságára is.

Hangsúlyozta, hogy október 1-jétől magyar katonák irányítják az újjáépítést Afganisztán egyik tartományában.

Az ellenzék számon kér

A politikai erkölcsöt kérte számon a miniszterelnöktől Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke. Az ellenzéki politikus Hódmezővásárhelyen mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc pár nappal a választások előtt azt mondta: a kormány és személy szerint o is elkötelezett az adócsökkentés mellett, sőt törvényt is alkotott erről.

Majd pár nappal a választások után hatályon kívül helyezte ezt a törvényt és mindenkit súlyosan érintő adóemelések sorozatát vezette be.

A politikus Deák Ferenc szavait idézve hangsúlyozta: hazudni nem szabad. Áder János szerint annál nem érhet súlyosabb csapás egy nemzetet, minthogy lemondjon arról, hogy számon kérje vezetőin az alapvető erkölcsi szabályok betartását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást