eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Számos balesetet okozott a vihar Budapesten

Több helyen több sérüléssel járó balesetet okozott vasárnap este a hirtelen kitört vihar a budapesti tűzijáték idején.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a nézőkre dőlt a budapesti Batthyány-téren a délutáni légi parádét tudósító újságírók számára felállított emelvény.

Meg nem erősített információk szerint a mentőket több olyan riasztást kaptak, hogy kidőlt fák, tetőkröl lehullott cserepek okoztak sérüléseket a tűzijáték nézői között.

A Lánchídnál a híd alatti alagútba menekültek az emberek - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél összegyűlt tömegben néhány perc alatt pánikot okozott a hirtelen jött vihar; az emberek futva menekültek Pest belvárosa felé - mondta el az InfoRádió helyszínen tartózkodó munkatársa.

Közlése szerint a felhőszakadás elöl a tömeg kapualjakba, buszmegállókba és aluljárókba menekült, az utcát törmelék és bokáig érő víz árasztotta el. Több helyről üvegcsörömpölés hallatszott, ahogyan a széllökések betörtek több kirakatot, ezért sokan - köztük kisgyermeküket féltő szülők - a falakhoz lapultak, mert nem mertek tovább menni. Az eső és a szél csak a tűzijáték vége felé hagyott alább.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×