Perec és repülő - így ünnepelt Budapest

Infostart
2006. augusztus 20. 13:09
Az állami ünnepen a szép időben hatalmas tömegeket vonzott a Budai Várban a Mesterségek Ünnepe, és rengetegen látogattak a lezárt budai és pesti alsórakparton rendezett kirakodóvásárba is.

Fafaragást, gyékényszövést, szíjgyártást és kosárfonást is láthattak azok, akik kilátogatnak a Budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepére.

Az immáron 20. alkalommal megrendezett fesztiválon a tradicionális népi mesterségekkel lehetett megismerkedni. A bemutató mellett kirakodóvásáron kínálták portékáikat a mesteremberek.

Lenvászon inget 4500 forintért, bőröveket 3700 forintért lehetett vásárolni, azután, hogy valaki megvette a 800 forintos belépőt.

Délután légi parádéval folytatódott az augusztus 20-i ünnepségsorozat, fél háromkor 10 repülő, köztük két utasszállító is szórakoztatta azokat, akik kiségáltak a Duna-partra a fővárosban.

Délután öt órakor kezdődött a Szent István Bazilikában az ünnepi szentmise, ezután pedig a Szent Jobb körmenet. A tűzijáték este kilenc órától szórakoztatja az embereket a fővárosban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást