eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

2-es metró: átadják, de mégsem?

Augusztus 20-tól újra a teljes vonalon jár a 2-es metró, és az utasok is utazhatnak rajta. Ennek ellenére senki se várjon teljesen befejezett állomásokat, hiszen az utómunkálatok még egészen november 11-ig folynak - figyelmeztet Molnár Gábor, a BKV főmérnöke, még mielőtt idén is kritikák érnék a közlekedési céget.

Augusztus 20-án úgy adjuk át a vonalat az utasforgalomnak, hogy az utómunkálatok tovább folytatódnak még november 11-ig, akkor lesz a most felújított szakasz teljes átadása - hangsúlyozta az InfoRádióban a BKV főmérnöke.

Arra a felvetésre, hogy tavaly sok kritika érte a BKV-t a felújított metróállomások kivitelezésbeli hiányosságai miatt, Molnár Gábor közölte: tavaly a kommunikáció nem volt tökéletes, nem hangsúlyozták megfelelően, hogy az állomásokat nem készen, hanem a biztonságos utazást lehetővé tevő állapotban adják át augusztus 20-án.

Most is lesznek befejezetlen részletek - hangsúlyozta a BKV főmérnöke, aki azonban azt kijelentette: olyan nem fog előfordulni az idén, hogy a tájékoztató tábláról lemarad egy állomás, mint ahogy az tavaly megtörtént. Az ilyesmire az idén sokkal jobban odafigyelnek.

Ezzel persze nem ért még véget a felújítás. Idén ősszel és jövő tavasszal 10-12 hétvégén a Deák téri állomás felújítása miatt zötykölődhetnek majd metrópótló buszokon a fővárosiak. Végül pedig jövő nyáron az Örs vezér tér és Deák tér közötti szakasz jön.

A teljes beruházás költsége 43 milliárd forint lesz, amiből az idén közel 10 milliárdot fizetnek ki. A most felújított három állomás összesen 5,2 milliárd forintba kerül - tette hozzá Molnár Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×