Ön szerint mit kellene megmagyaráznia a kormánynak?

Infostart
2006. augusztus 16. 11:39
A kormány megszorító intézkedéseit magyarázó honlapot működtet az MSZP. A címoldalon egy injekciózás és egy fogorvosi beavatkozás képei váltják egymást, a "Miért kell megtenni, ha fáj?" kérdés kíséretében. Az ellenzék szerint azt kellene megmagyarázni, hogyan került ilyen helyzetbe az ország.

Soltész Miklós kereszténydemokrata képviselő szerint, ha már a MSZP magyarázkodásra költi a pénzt, akkor inkább az előző Gyurcsány-kormány pazarló gazdálkodásáról kellene beszámolnia, és arról, hogy annak árát miért a családokkal fizettetik meg.

A politikus választ vár arra, hová tűnt a Budapest Airport eladásából származó több mint 400 milliárd forint, miért kellett elengedni Irak 40 milliárd forintos államadósságát, és miért kellett a piaci ár kétszereséért építtetni az autópályákat.

A cél a választók tájékoztatása

Az MSZP örül, hogy az ellenzéki politikusok is ismerkednek a kormánypárt www.ezert.hu honlapjával - nyilatkozat az InfoRádióban a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Nyakó István hozzátette: nem pártpolitikai vitára törekednek, hanem a választók informálására.

Mint mondta, a Budapest Airport eladásából származó bevétel része a költségvetésnek, de ha a fideszes képviselő kíváncsi a részletekre, kérdéseit felteheti a parlamentben interpelláció formájában.

Hozzátette: a honlapot nem politikai csatározásokra, hanem a választók tájékoztatására hozták létre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyakó István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Soltész Miklós
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást