A Liga egyeztetne a közalkalmazotti bértábláról

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 15. 14:47
Mielőbbi egyeztetést szorgalmaznak a kormánnyal a közalkalmazotti bérrendszer tervezett átalakításáról a Liga szakszervezetek.

Kerpen Gábor, a Liga alelnöke emlékeztetett arra, hogy Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter megerősítette: a kormány már dolgozik a közalkalmazotti bértábla és illetményrendszer átalakításán, de részleteket nem árult el.

Kerpen Gábor, aki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke is egyben, közölte: téved, aki úgy gondolja, hogy a jelenlegi rendszer nem támogatja a közalkalmazottak teljesítményét.

A Fidesz hétfőn arra szólította fel a kormányt, hogy még az önkormányzati választások előtt hozza nyilvánosságra, milyen változtatásokat tervez a közalkalmazotti bértáblában.

Révész Máriusz, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: értesülése szerint a kabinet úgy akarja átalakítani a bértáblát, hogy jelentős forrásokat tudjon kivonni a közszférából és óriási különbségek alakulnának ki a közalkalmazottak bérei között, amit a Fidesz nem tart elfogadhatónak.

Az MSZP szerint a cél az, hogy a jövőben ne csak az idő múlásával, hanem tehetséggel és szorgalommal is lehessen előbbre jutni a közszférában.