MSZP: ezer milliárd távmunkára

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 14. 14:48
Ezermilliárd forintos nagyságrendű összeg áll rendelkezésre távmunkahelyek létrehozását segítő programok megvalósítására a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben - közölte Simon Gábor MSZP-s képviselő.

A foglalkoztatottak 4 százaléka végez jelenleg távmunkát, és a kormány tervei szerint 2010-re ez az arány eléri a 8 százalékot.

Simon Gábor szocialista képviselő hozzátette: a távmunka lehetőséget kínál a munkaerőpiacon eddig kevéssé foglalkoztatott csoportok, így például a fogyatékossággal élő emberek vagy a megváltozott munkaképességűek bevonására, valamint növeli a gazdasági hatékonyságot és modernizálja a közszférát.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta: "reméljük, hogy a mostani bejelentést nem hosszú csend, hanem érdemi lépések követik majd, amihez a Fidesz minden segítséget kész megadni".

A Fidesz álláspontja szerint a foglalkoztatás bővítésének jelentős, ma még kihasználatlan tartaléka a részmunkaidős foglalkoztatás és az otthonról végzett távmunka elterjesztése, és ennek támogatása.