"Aba Botond ajánlja fel lemondását!"

Infostart
2006. augusztus 11. 14:13
A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke szerint Aba Botondnak le kellene mondania a Combino-botrány miatt. Lakos Imre szerint ugyanis a BKV felelőssége, hogy átvette a kivitelezők rossz munkáját. A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós szerint azonban a Combino-jelentés gyakorlatilag felmenti a közlekedési vállalatot és annak vezetőjét.

A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós az InfoRádióban azt hangsúlyozta: a jelentés szerint a felsővezeték-rendszer hibáiért a kivitelező, az alvállalkozó és a műszaki ellenőr a felelős. Hozzátette: nem érti, hogy a jelentés után Demszky Gábor miért mondta azt, hogy megingott a bizalma a vezérigazgatóban.

A szabad demokrata Lakos Imre ugyanakkor úgy vélekedett: a BKV felelőssége, hogy nem ellenőrizte megfelelően, azt kapja-e, amiről a szerződésben megállapodott a kivitelező cégekkel.

A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke szerint a BKV-nak arról is meg kellett volna győződnie, hogy a műszaki ellenőr megfelelően végezte-e munkáját.

Nem voltak megfelelő műszerek

A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós ugyanakkor rámutatott arra: a BKV-nak nem volt meg a műszerezettsége ahhoz, hogy elvégezze az ellenőrzéseket, ezért fogadtak fel műszaki ellenőrt.

A szabad demokrata Lakos Imre kijelentette: nem kell feltétlenül bűnbakokat keresni, de le kell vonni a követetetéseket. "Ha a BKV-ban nem volt meg a kellő szakértelem a szerződő partnerek munkájának felügyelésére, akkor azt a BKV-n belüli felelősségre vonásoknak kell követniük."

"Aba Botond helyében felajánlanám"

Aba Botond nyilvánvalóan "személyében nem lehet felelős egy ilyen ügyben, de mint egy nagy cég vezérigazgatója, az egész cég működéséért felel, és egy ilyen helyzetben egy ilyen szintű vezetőnek a világ minden táján el kell gondolkodnia azon, hogy felajánlja-e lemondását, vagy sem. Én Aba Botond helyében felajánlanám" - fogalmazott Lakos Imre.

A jelentés egyébként nem tér ki arra, hogy a BKV kellő gondossággal járt-e el a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztásában, és arra sem, hogy az átvételkor a közlekedési vállalatnak kellett volna-e látnia, hogy a beruházás nem teljes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lakos Imre
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szálka Miklós
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást