Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rejtélyes bűz terjeng Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Értetlenül áll a Fővárosi Csatornázási Művek a főváros budai kerületeiből és a belvárosból érkezett bűzpanaszok előtt. Munkatársaik sorra járják a bejelentések helyszíneit, de a csatornarendszerben nem találják a terjengő csatornaszag forrását. A társaság szóvivője szerint szakembereik ilyen jelenséggel még soha nem találkoztak.

Kedden és szerdán összesen 10 hivatalos bejelentést kapott a Fővárosi Csatornázási Művek szagpanaszokról a főváros XI. és I. kerületéből, illetve a Deák tér környékéről, de egy internetes fórumon található több panaszos bejegyzés helyszínét is felvették a címlistára, amelyet sorba járnak a cég munkatársai - mondta az InfoRádiónak a csatornázási művek szóvivője.

"Ilyennel még nem találkoztak a szakembereink. Dugulást sehol nem találtak, volt olyan csatorna, ahol csak 5 centiméteres víz volt és semmilyen iszaplerakódást sem találtak" - ismertette a vizsgálatok eddigi eredményét Báthory Mariann.

Megmagyarázhatatlan

A szóvivő szerint a múlt heti nagy esőzésekkel sem magyarázható a jelenség, hiszen az csak felhígította a szennyvíziszapot a csatornahálózatban, és megkönnyítette annak távozását.

Felmerült az a lehetőség is, hogy esetleg a szél hozza valahonnan a csatornaszagot, de a szélirány alapján egyik szennyvíztisztító telep sem lehetett a szag forrása, ráadásul a telepeknél nem is volt bűzpanasz - tette hozzá Báthory Mariann.

"Egyszerűen nem tudjuk azzal magyarázni a szagot, hogy a csatornával probléma lenne, a szag forrása nem a csatorna, egyelőre így látjuk" - mondta végül a szóvivő.